Free Joomla Templates by FatCow Coupon

BUSCADOR

Història de la Orquestra

Publicado el Miércoles, 24 Mayo 2017

ORQUESTRA SIMFÒNICA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA

L'Orquestra Simfònica va ser presentada per primera vegada l'any 1.982 , i va commemorar el seu primer aniversari oferint un concert a SM la Reina Na Sofia al Palau de la Zarzuela . El 1984 ofereix un concert al President del Govern en els Jardins del Palau de la Moncloa .


Entre els programes interpretats , cal destacar " El Messies " de Haendel juntament a la " Soman Fairfield Corale " ( EUA) o les seves actuacions en el cicle " Sagunt a Escena" , promogut per la Generalitat Valenciana , al Palau de la Música de València i Saló de Cristall de l'Ajuntament de València . També cal destacar l'estrena mundial de la " Cantata " de l'autor Salvador Doménech a la Sala Iturbi del Palau de la Música de València , al costat d'un conjunt coral format per més de cent cinquanta veus , estrena que posteriorment es va tornar a interpretar a causa de el seu gran èxit , a l'Auditori de la Ciutat de Torrent . També ha participat en la cloenda dels Campionats d'Europa d'Atletisme en Pista Coberta , celebrats al Velòdrom Lluís Puig de València . Així mateix ha participat en diferents edicions del Festival Internacional per a Joves Orquestres de la Ciutat de València i en el qual anualment es celebra a la localitat alacantina de l'Alfàs del Pi, denominat " Mozartmania ", així com en nombroses localitats de la Comunitat Valenciana.

 
Ha realitzat gires per Espanya , Europa i Amèrica del Sud , destacant la portada a terme a Alemanya l'any 1996 , els concerts oferts l'any 1.999 al Festival Internacional de Joves Orquestres que organitza la Nayo , celebrats a les ciutats escoceses d'Edimburg i Glasgow , així com la gira efectuada per França durant el mes de juliol de l'any 2.001.També cal destacar la gira realitzada en cuba al 2005 amb dos concerts , al " Amado Roldan " i en la Catedral de "Sant Francisco" . En nadal de 2005 va participar al costat del " Orfeó Universitari de València" i la Soprano M ª José Cifre Llull , interpretant l'obra de John Rutter " Magnificat " . Al maig de 2.013 va interpretar un concert amb el cantautor valencià, Pau Alabajos .


Des de la seva fundació ( 1.981 ) l'Orquestra de la Unió Musical , ha estat dirigida per Don Bernardo Adam Ferrero  Don Pablo Sánchez Torrella, Don Francisco Cabrelles Romero, Don Enrique Artiga Francés , Don Miguel Gorrea Barea , Don Jose Miguel Micó Castellano , Don Constantino Martínez Orts , Don Anselmo Antonio Villaroya Vilar, Don Jordi Bernàcer Valdés, Don Joan Pau Hellin Chaparro, Don Hilari Garcia Gázquez . D. Francisco Llopis Agustí . D. Ernesto Verdeguer Ortiz .

Des de novembre de 2016 es fa càrrec de l’orquestra Simfònica Dña.  Beatriz Fernàndez Aucejo.

Visto: 170