Free Joomla Templates by FatCow Coupon

BUSCADOR

CITA ANUAL AMB LES NADALES I MÚSICA TRADICIONAL VALENCIANA PELS CARRERS DE LLÍRIA.

Publicado el Sábado, 24 Diciembre 2016

Dilluns 26 de desembre per la vesprada, podreu escoltar pels carrers de Llíria als tabals i dolçaines de la Colla Pastrana, ,acompanyats pel grup de danses i rondalla del Tossal de Llíria, interpretant nadales de les diferents comarques valencianes.

Una cita anual amb la nostra música, les nostres cançons més tradicionals i l'alegria d'aquestes festes que volem compartir amb tots vosaltres.

La cita es a partir de les 19:00 hores, començarem a la Plaça Major i continuarem pels carrers de Llíria : Carrer Major, Partidors, Sant Vicent,  ...

Vine a cantar amb nosaltres!.

Vos recordem el programa d'activitats que hem preparat per a les festes de Nadal:

 

CLASSES TABAL I DOLÇAINA CURS 2016-17. INICI CURS.

Publicado el Martes, 13 Septiembre 2016

NADALES I MÚSICA TRADICIONAL VALENCIANA PELS CARRERS DE LLÍRIA.

Publicado el Sábado, 26 Diciembre 2015


Dissabte 26 de desembre per la vesprada, podreu escoltar pels carrers de Llíria als
tabals i dolçaines de la Colla Pastrana, ,acompanyats pel grup de danses i rondalla del Tossal de Llíria, interpretant nadales de les diferents comarques valencianes.

Una cita anual amb la nostra música, les nostres cançons més tradicionals i l'alegria d'aquestes festes que volem compartir amb tots vosaltres.

La cita es a partir de les 18:30 hores, començarem a la Plaça Major i continuarem pels carrers de Llíria : Carrer Major, Partidors, Sant Vicent, Pla de l'Arc, Avda. dels Furs, parc de la Bombilla, Plaça de l'Om, Duc de Llíria, ...

Vine a cantar amb nosaltres!

 

II DANSÀ POPULAR DE LLÍRIA

Publicado el Jueves, 23 Julio 2015

El proper dissabte 25 de juliol, tindrà lloc la II trobada de Llíria de música i dansa popular valenciana.

Es tracta d'un acte organitzat conjuntament pel grup de danses Tossal de Llíria i la Colla Pastrana de dolçainers i tabaleters, de la Unió Musical de Llíria, al que estan convidats diferents grups de danses i colles de tabaleters i dolçainers del Camp de Túria i d'altres comarques veïnes.

L'acte començarà a les 20:00 hores, a la porta de la Unió Musical de Llíria del carrer Sant Vicent, amb una dansada fins a la Plaça Major. Tornarem en cercavila.

Posteriorment, a les portes de la Unió, cap a les 22:00 hores, es farà un concert per part de la Banda Juvenil de la Unió Musical de Llíria, mentre els músics i balladors reprenen forces.

En acabar el concert, cap a les 23:00 hores, començarà el sarau, on s'interpretaran diferents cançons populars per part de la rondalla, un repertori que inclourà alguns dels estils més arrelats a la tradició musical valenciana, com ara malaguenyes, fandangos, jotes, granaïnes, romanços,  cants de batre i cant d’estil, al mateix temps que tot aquell que vulga podrà participar ballant.

No es podeu perdre aquesta activitat, en la que portarem als carrers de Llíria la nostra música, les nostres danses i en definitiva la nostra cultura més popular i tradicional, que també ens connecta amb el present del nostre poble.

NADALES TRADICIONALS VALENCIANS

Publicado el Viernes, 26 Diciembre 2014

Des de L'Escola d'Educands de la Unió Musical de Llíria estem impartint classes de Tabal i Dolçaina. El grup d'alumnes del curs inicial i avançat, que formem la Colla Pastrana,  volem participar també en les audicions de Nadal, acomiadant l'any amb molta alegria. En col·laboració amb el Grup de Danses Tossal de Llíria i dirigits pel nostre professor Eduard Navarro, AVUI 26 DE DESEMBRE anem de ronda per Llíria, cantant Nadales i amenitzant amb la dolçaina i el tabal. Volem recuperar així una tradició molt nostra, tocant i ballant nadales de les diferents Comarques, al mateix temps que portem la festa al carrer. Ens podreu sentir a partir de les 18:00 hores. Recordeu: si vos interessa aprendre a tocar el tabal o la dolçaina vos esperem en La Unió tots els divendres.

Esperem que vos agrade!

ACTUACIÓ DE LA COLLA PASTRANA A BENISSANO

Publicado el Viernes, 12 Septiembre 2014

La Unió Musical com a entitat cultural, no sols aposta per la música i cultura acadèmica, sinó també per totes les manifestacions de la cultura més popular, així, amb les classes de tabal i dolçaina, la Unió Musical de Llíria vol ficar en valor el millor de les nostres tradicions mes populars.

La llavor dóna ja el seu fruit: El passat cap de setmana, alumnes i mestres de dolçaina de la Unió Musical de Llíria que formen la "Colla Pastrana" actuaren a les festes de Benissanó.
En l'Escola d'Educands de la Unió Musical portem dos anys amb les classes de dolçaina i  tabal. Vos recordem que  les classes  les començarem en octubre, a partir del primer divendres, hi ha dos grups: elemental i avançat.
La matricula està oberta, els interessats poden anar a apuntar-se a Secretaria.

Més informació clic ací

 

ACTUACIÓ DE MÚSICA I DANSA TRADICIONAL VALENCIANA

Publicado el Jueves, 10 Julio 2014

Demà divendres 11 de juliol a les 20:00 hores tindrà lloc una trobada de grups de tabal i dolçaina i dansa, amb la participació del grup de danses EL TOSSAL DE LLÍRIA, i de la colla de Tabal i Dolçaina PASTRANA, de la Unió Musical de Llíria, així com altres colles i grups de danses de la nostra comarca i voltants.

Els actes començaran a les 20:00 hores al carrer Sant Vicent, front a la seu de La Unió Musical de Llíria, d'on partiran les danses populars cap a la Plaça Major, on es ballaran Jotes i altres balls tradicionals, tornarem en cercavila cap al carrer Sant Vicent, on continuaran els balls. Desprès d'una parada per a prendre forces, junt a la terrassa del Bar de la Unió, que estarà oberta mentres dure la festa, vos mostrarem també com s'organitza la festa al voltant d'un bureo de carrer, festa també coneguda com “sarao”, molt típic i representatiu de la mediterrània, actuant la Rondalla i els grups de danses i tabal i dolçaina, fins a la matinada.

Vos esperem!

COLLA DE TABAL I DOLÇAINA DE LA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA

Publicado el Viernes, 20 Junio 2014

El passat mes de maig, tingué lloc a Llíria un esdeveniment cultural: una trobada de dolçainers i tabaleters intercomarcal. Per primera volta actuà en públic la colla de tabaleters i dolçaines Antoni Pastrana, formada al voltant de les classes de música en l'Escola d'Educands de la Unió Musical de Llíria.

La Unió Musical com a entitat cultural, no sols aposta per la música i cultura acadèmica, sinó també per totes les manifestacions de la cultura més popular, així, amb les classes de tabal i dolçaina, La Unió Musical de Llíria vol ficar en valor el millor de les nostres tradicions mes populars.

Els alumnes de tabal i dolçaina han buscat un nom per a la seua colla, la d'Atoni Pastrana, per rendir homenatge al gran dolçainer llirià, un dels grans de tota la història.

Vos adjuntem una galeria de fotos de l'acte celebrat el 10 de maig, organitzat pels festers de Sant Vicent.

També vos volem anunciar que el proper divendres 11 de juliol tindrà lloc una trobada intercomarcal de grups de dansa i colles de tabal i dolçaina, amb la participació del grup de danses Tossal de Llíria i de la colla de tabaleteres i dolçainers Antoni Pastrana, de la Unió Musical de Llíria.

Ja vos anirem informant mes detalladament d'aquest acte.

Si vols obtindre més informació de la figura d'Antoni Pastrana pots consultar l'article adjunt, en el que Josep Vicent Frechina fa un recorregut històric sobre el nostre més famós dolçainer Antoni Pastrana, que visqué al llarg del segle XIX.

Unió Musical de Llíria.