Orquestra Jove

Unió Musical de Llíria

Canal de YouTube

Les nostres actuacións més recents

Pròxims Concerts

No et perdes cap!

En breu podràs consultar els propers concerts

Assajos

En breu podràs consultar els assajos programats

Calendari de propers assajos

En breu podràs consultar els assajos programats

Últimes Notícies

  • Llíria celebra el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació

    Llíria va celebrar ahir, 21 d'abril, el Dia Mundial de la Creativitat i la Innovació ccon un concert al Teatre de la Unió Musical de Llíria. Presentat per Amàlia Garrigós i organitzat per Llíria, [...]

  • LA UNIÓ MUSICAL EN “CLÀSSICS LLÍRIA CITY OF MUSIC”

    LA UNIÓ MUSICAL FINALITZA LA SEUA PARTICIPACIÓ EN   “CLÀSSICS LLÍRIA CITY OF MUSIC” AMB LA PUBLICACIÓ DE 17 VÍDEOS Des del passat 9 d'abril la Unió Musical ha participat  amb molt d'interés [...]

  • Cloenda quinzena musical

    Ja queda menys per al pròxim concert de la nostra Orquestra Simfònica, amb un programa espectacular, podrem gaudir d'obres com la 5a Simfonia de Tchaikovsky i el Bolero de Ravel. A més actuarà com [...]

Últims Vídeos

La nostra história

La Jove Orquestra de la Unió Musical de Llíria va sorgir l’octubre de 2018 com una nova agrupació independent de l’Orquestra Simfònica de la societat després de l’entrada com a nou director titular de Pascual Cabanes Fabra. Des d’aquest moment té vida pròpia amb una tasca fonamentalment formativa i educativa, i està formada per estudiants de grau professional i superior amb una edat aproximada d’entre 12 i 21 anys.

Des de llavors, la Jove Orquestra ha dut a terme una intensa activitat concertística. El diumenge 23 de desembre de 2018, es va presentar en un concert titulat «Música i Arts» i amb la participació del cor de veus blanques de la societat.

En 2019 podem destacar la seua participació en el Festival d’Orquestres Ciutat de Llíria el 30 de març al teatre auditori de la nostra societat, el concert de joves solistes a l’auditori del Conservatori de Llíria el 18 de maig, l’espectacle audiovisual “Peer Gynt” de Grieg amb la participació de diversos actors i il·lustrat per alumnat de primer i segon de primària del centre integrat el 22 de juny, i el concert de Santa Cecília juntament amb la banda juvenil interpretant una selecció de les millors bandes sonores el 16 de novembre.

Al començament del 2020, el 3 de gener, la Jove Orquestra ofereix un concert d’Any Nou amb la participació del cor social i el cor de veus blanques de la societat, i diversos cantants solistes en una gala lírica.

Des d’octubre de 2018 el director titular de l’Orquestra Jove és Pascual Cabanes Fabra.

El nostre Director

Pascual Cabanes Fabra
Pascual Cabanes FabraDirector

Naix a Llíria (València) en 1985. Al 2007 obté el Títol Superior de Trompa al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. A més, ha realitzat cursos de perfeccionament amb trompistes com Raúl Díaz, Stefan Dohr, Bruno Schneider, Thomas Müller, Francisco Burguera, Lluís Morató, Salvador Navarro, José Enrique Rosell, Juan José Llimerá, Vicente Navarro, Manuel Antonio Fernández, José Miguel Asensi, etc.

Com a trompista ha col·laborat amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola o Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries, entre altres, sota la direcció de directors com Josep Pons, Marc Albrecht, Kazushi Ono, Arturo Tamayo, José Ramón Encinar, Nacho de Paz, etc. A més, com a trompista, també ha treballat amb altres directors com Zubin Metah, Enrique García Asensio, Antonio Ros Marbà, Maximiano Valdés, Álvaro Albiach, José Migue Rodilla, Jordi Bernàcer, Rafa Sanz-Espert, Salvador Brotons, etc.

Al desembre de 2015 obté el diploma de Llicenciat en Direcció de Banda amb distinció per la «Associated Board of the Royal Schools of Music» de Londres (ABRSM) i al desembre de 2017 obté el diploma de Llicenciat en Direcció d’Orquestra per la mateixa institució.

Ha estudiat direcció d’orquestra a l’Acadèmia de Direcció Orquestral Opus 23 amb els mestres Miguel Romea i Andrés Salado, i en l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra «José Collado» sota la tutela de Cristóbal Soler. A més ha realitzat cursos o masterclass de direcció d’orquestra i banda amb els mestres Andrés Valero-Castells, Salvador Brotons, Fernando Bonete, Salvador Sebastià, Pascual-Vilaplana, Rafael Sanz-Espert, Rubén Gimeno, Cristóbal Soler, Sergio Alapont, Álvaro Albiach, José Miguel Rodilla, Roberto Forés, Yaron Traub, John Carewe, Arturo Tamayo, José Luis Temes i Yi-Chen Li.

En 2017 obté el Màster Universitari en Investigació Musical per la Universitat Internacional de València (VIU).

Durant la temporada 2018-19 ha sigut director assistent de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV i director resident de la Setmana de la Música Religiosa de Conca.

Actualment és director de l’Orquestra Jove i de l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria, director artístic i musical de Harmonie Ensemble-Orchestra, i director pedagògic i coordinador de l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra «José Collado».

Al febrer de 2020 obté el Primer Premi en la categoria «Martin i Soler» del “IV Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana” amb l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria en la categoria “Martin i Soler”, així com el premi al millor director d’aquesta categoria.

www.pascualcabanesfabra.com

Text Orquestra Jove