LA BANDA JUVENIL UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA VIATJA A ALEMANYA

 

 

 

La Banda Juvenil viatja a terres Alemanyes per a oferir un concert en la Selva Negra i continuar amb les celebracions del seu 60 aniversari.

 

 

            El passat diumenge  4 d’agost la Banda Juvenil Unió Musical de Llíria tornava del seu viatge per la Selva Negra. Una setmana intensa, plena d’aventures.

 

            Que este exercici 2018-2019 ha sigut un gran any per a la Banda Juvenilno ho dubta ningú a estes altures. Xiquets i joves han participat en nombrosos actes, grans experiències per a tots que han marcat este any de celebracions dels 60 anys de la fundació d’ esta agrupació musical.

 

            Tocar l’Obertura 1812amb la  Banda Simfònica; guanyar el Primer Premi en el Certamen de Bandes Juvenils amb la màxima puntuació; l’intercanvi amb el Conservatori de Madrid, Teresa Berganza;   obrir els concerts del Pre-Certamen de València… i com a colofó este fantàstic viatgedel que ha gaudit una part de la banda, els que han pogut fer un foradet en mig dels cursos d´estiu, escoles de perfeccionament o actuacions amb joves orquestres d´arreu d´Europa.

 

            El viatge va començar la nit del 28 de juliol. Xiquets, pares, socis i simpatitzants van gaudir d’un sopar de germanor al bar de la Societat. Després de carregar maletes i instruments, iniciàrem la ruta. Tots anàvem guapíssims gràcies a les samarretes que ens va patrocinar Consolat de Mar i també reposaren forces pel camí gaudint amb les delícies, cortesia del Forn Ca Susi, que portàvem als autobusos i del pícnic que el Bar de la Unió ens va obsequiar.

 

            El dia 29 de juliol  férem una parada en França i encara que va ser breu poguérem gaudir del centre històric de Lyon. En la Basílica de Notre Dame de Fourvière vam gaudir també de l’assaig general del Cor del Conservatori de Lyon, que preparava l´actuació per a la cloenda del festival de música que durant tot el mes de juliol es celebra en esta meravellosa església, Patrimoni de la Humanitat.  I per fi, el 30 de Juliol, arribarem a la Selva Negra. Els dos autobusos que viatjaren ens allotjarem en llocs distints. D’una banda l´autobús dels pares i socis va anar a la bonica ciutat de Todtmoosi per altra els músics, vocals i col·laboradors   anàrem a l´alberg Juvenil de Feldberg.   I encara que semble un detall sense importància, precisament el fet d´estar els músics  sols ens ha permés gaudir d’uns dies de convivència, bon ambient i bona musica que d’altra manera no haguera estat possible.

 

            Els dies següents gaudirem d´activitats culturals i d´aventures a la natura. Visitarem Freiburg  im Breisgau (Friburgo), Titisse, Rheinfall (catarates del Rin), Stein am Rhein, Oberride i el seu tobogá gegant en el Steinwasenpark… i cada vesprada, en arribar a l´alberg, els veïns del poble, les famílies i turistes que compartien allotjament en nosaltres disfrutaven dels ratets de música improvisada a les portes de l´establiment. També hem tingut l´oportunitat de conèixer joves alemanys i d’altres països amb qui hem compartit moments de futbol, jocs de cartes o escacs i alguna nit de ball.

 

            El 2 d’agost per fi arribà l´acte central del nostre viatge, el concert que teníem programat al Biergarten de Rothaus. Un concert a l´aire lliure, en un immens jardí on les famílies de la zona solen anar a passar la vesprada i gaudir de les activitats culturals que allí es programen. El lloc i el fet de no disposar d’alguns instruments de percussió de gran volum condicionarien el programa del concert que va incloure sobretot pas-dobles: Ateneu musical, Valencia i Amparito Roca, entre d’altres, feren les delícies d’un públic entregat i amb ganes de passar-ho bé, un públic que es va llançar a fer palmes quan van escoltar els primers compassos de Paquito el Xocolateri no va parar fins a esclatar en una gran ovació al final de l´interpretació.

 

            Després de l’èxit  del concert encara ens quedava un sorpresa més, una jornada espectacular a Europa Park, el parc d’atraccions més gran d’Europa. Muntanyes Russes, ràftings, espectacles, cine 4D… feren les delícies de grans i menuts abans de tornar cap a Llíria.

 

            Un viatge fantàstic, una experiència meravellosa que ens ha permés créixer com a grup, conèixer millor als companys que toquen al nostre costat, descobrir les coses que ens uneixen, els hobbies i els gustos dels altres, construir lligams més forts i d’amistat. Sens  dubte per a repetir. I repetirem. Segur que la Banda Juvenil torna a eixir de viatge d’ací poc.

           

            Ara, abans de les vacances, encara ens queda un últim acte per a acabar este curs amb un grandíssim sabor de boca. I es que el diumenge dia 10 d’agost, encara ens queda tocar al Mestalla, en els partits del trofeu Taronja.