LA UNIÓ MUSICAL   REB LA MEDALLA DE LA CIUTAT DE LLÍRIA DURANT EL CONCERT DE LES BANDES “SANT MIQUEL 2019”

La Banda Simfònica Unió Musical, formada en esta ocasió per una potent i nombrosa plantilla de músics, oferí el dissabte  21 de setembre un concert dins del Festival de Bandes que cada any  se celebra  a la plaça Major durant la Fira i Festes de Sant Miquel. Este concert desperta entre els llirians, que omplien la plaça Major,  una gran expectació per a escoltar a les dues bandes de Llíria.

 

            Amb molt d’esforç i dedicació, la Banda Simfònica ja feia dies que havia iniciat la recta final per a un dels esdeveniments més importants de l’any a Llíria, per tal de perfeccionar i millorar les obres d’este destacat  concert. 

 

            Enguany li tocava obrir el concert a la Unió Musical que actuà en primer lloc. Els nombrosos músics unioners, dirigits pel director titular, Pablo Marqués, interpretaren  en  primer lloc el pasdoble “Musical Apolo” d’Armando Blanquer. En segon lloc oferiren la “Simfonica núm. 2, De la Mar” de Francisco José Martínez Gallego. La tercera obre que s’havia d’interpretar fou “Némesis”, de José Súñer-Oriola, però als pocs minuts d’iniciar-se la interpretació, s’hagué de suspendre el concert com a conseqüència de la pluja que començà a caure.

 

            En el transcurs del concert també s’anava a fer entrega de la Medalla de la Ciutat a les dues societats musicals llirianes, però davant la situació de  pluja, s’hagué d’entregar les distincions en el saló de plenaris de l’Ajuntament. El nostre president, José Vicente  Pedrola,  rebé la distinció de mans de l’alcalde, Manuel Civera, i en presència de les autoritats invitades, entre els quals cal destacar a l’ambaixador d’Espanya en la Unesco, Andrés Perelló, el qual recolzava amb la seua presència la candidatura de Llíria a Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat de Música per al 2019.  Una altre de les autoritats que asístí al concert i a l’entrega de les distincions fou el conseller d’Hisenda de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler.  El vídeo amb la  interpretació de la Banda Simfònica el  podeu veure a  Youtube en el següent enllaç:

https: //youtu.be/sVAtgL9yHWI