Continua l’activitat a la Unió Musical de Llíria durant l’estat de confinament. En esta ocasió serà una de les dues orquestres de la Societat, l’ORQUESTRA JOVE,  la que ens oferirà un CONCERT ONLINE de final de confinament el pròxim dissabte 30 de maig, a les 19 hores, a través del Canal YouTube de la Unió Musical i  la web: www.uniomusicaldelliria.com

Totes les agrupacions musicals de la Unió han continuat assajant  online des dels primers dies del confinament. Pel que fa a l’Orquestra Jove, pròximament reiniciarà els assajos presencials amb les mesures higièniques i de seguretat pertinents una vegada  estiguem en la  Fase 2 de la “desescalada” a partir del dilluns. Per tal motiu els músics de corda de l’Orquestra Jove han volgut oferir-nos un xicotet concert on actuaran les diferents seccions de l’Orquestra, cada músic des de sa casa i presentat pel seu director titular, Pascual Cabanes Fabra, des del teatre de la Societat.  Interpretaran una selecció d’obres i peces molt populars com el “Cant dels Ocells”, el tango “Por una Cabeza”, la banda sonora “Juego de Tronos”, la cançó “Viva la vida”…

La Unió Musical està sent una societat molt activa,  prudent i pionera  en tot el procés de la “desescalada” i en la recuperació de l’activitat de totes les seues agrupacions musicals. El passat 20 de maig la Banda Simfònica es convertí en una de les primeres agrupacions musicals no professionals que a nivell europeu recuperava els assajos presencials, tot seguint les recomanacions d’higiene i de seguretat de les autoritats sanitàries. Esta iniciativa ha tingut molta repercussió en els mitjans de comunicació i la Societat ha rebut nombroses felicitacions de les societats musicals.

La Unió Musical des del primer moment ha planificat la recuperació dels assajos presencials  de totes les seues agrupacions durant  el procés de la “desescalada”, coordinant la reincorporació per agrupacions i edats dels músics. Si en la Fase 1  s’han recuperat els assajos de la Banda Simfònica, en la Fase 2 seran els de l’Orquestra Jove, en la Fase 3 els de la Banda Juvenil i finalment els del Cor Social, els més majors, als quals els hem d’agrair l’esforç que han fet per assajar online i posar-se al dia en la pràctica de les noves  tecnologies.

La Societat també té molt d’interés en recuperar el més prompte possible l’activitat al Cine La Unió amb tota la prudència necessària. Per tal motiu s’ha fet una enquesta online que  ha tingut  un  gran èxit de participació recolzant la seua reapertura.

Finalment volem recordar la intensa activitat que ha desenvolupat la Unió durant l’estat de confinament participant activament en el projecte “Clàssics Llíria City of Music, publicant 17 vídeos amb concerts de totes les seues agrupacions i portant la música a casa i l’alegria de viure en  moments difícils.

Unió Musical de Llíria

28 de maig de 2020