Missa Dominicus a l’Assumpció de Llíria

LA UNIÓ MUSICAL I L’AJUNTAMENT ORGANITZEN UN ESPECTACULAR CONCERT A L’ESGLÉSIA DE L’ASSUMPCIÓ DE LLÍRIA

El nombrós public que omplí l’església de l’Assumpció de Llíria el diumenge 25 de febrer de 2018 tingué l’oportunitat d’assistir a un espectacular concert de música organitzat per la Unió Musical i l’Ajuntament de Llíria. “Diem que el concert fou espectacular per diversos motius. En primer lloc perquè actuaven 5 agrupacions conjuntament (dos orquestres i tres cors) amb la participació de 160 membres. En segon lloc perquè poguérem gaudir d’una de les composicions solemnes i grandioses de  música sacra d’un geni únic com Mozart. I en tercer lloc perquè el concert es realitzà en el marc incomparable de l’Assumpció de Llíria, una església sumptuosa i amb aires catedralicis. Una combinació perfecta per fer que el concert fora memorable” expliquen des de La Unió.

Les agrupacions que participaren conjuntament foren les següents: l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria, l’Orquestra de l’Ateneu Musical del Port (Canyamelar- València) i els cors: Orfeó d’Aldaia, Cor Echo Vocis de Sueca, Cor Cabanilles de la Schola Cantorum d’Algemesí. Com a solistes: Saray García, Glenda Fernández-Vega, Mario Méndez i Miguel Ángel Ariza, i l’orgue, Marita Primo, sota la direcció musical  amb molt d’èxit per la directora de l’Orquestra de la Unió Musical de Llíria,  Beatriz Fernández Aucejo.

El públic assistent dedicà un intens i llarg aplaudiment a l’obra que es va interpretar: la “Missa Dominicus” in C Major k. 66 de W. A. Mozart. Una peça que el genial compositor la compongué quan tenia sols 13 anys. La missa, per a quatre veus solistes, cor mixte i orquestra, és de llarga duració i a més té un caràcter molt solemne.

“Les cinc agrupacions que participaren en el concert estan realitzant una tasca faraònica per a dur a terme aquest projecte” expliquen els organitzadors. Van fer el primer concert el 17 de febrer a l’església de Nostra Senyora del Roser (Canyamelar-València), i conclouran el projecte amb el concert que  properament realitzaran, el diumenge 11 de març, a les 19:00 hores, al Teatre-Auditori-Municipal d’Aldaia en  un Concert Especial Aniversari “TAMA, 15 anys amb tu” a ALDAIA-VALÈNCIA.

L’article complet ACÍ