Concert d’Any Nou de l’Orquestra Jove Unió Musical de Llíria 

Les diverses agrupacions de la Unió Musical de Llíria continuen oferint al seu teatre els concerts de Nadal que enguany estan comptant amb una nombrosa assistència de públic i un elevat nivell artístic.  Ahir divendres 3 de gener se celebrà el tercer concert d’Any Nou que estigué a càrrec de l’Orquestra Jove Unió Musical amb la participació del Cor Social i del Cor de Veus Blanques del col·legi Centre Integrat i de l’Escola d’Educands, tots dirigits pel director titular de l’Orquestra, Pascual Cabanes. 

Per a esta ocasió l’Orquestra Jove preparà un concert amb una selecció d’obres pertanyents al  gran repertori de la música clàssica. Com a novetat també s’incorporà al programa una gala lírica que comptà amb la participació del tenor Miguel Angel Ariza i de la soprano Blanca Ruiz. Cal dir que en els concerts de la Unió ja feia temps que no s’oferia una gala lírica amb una selecció de peces de les òperes més conegudes. 

En la primera part l’Orquestra Jove, integrada en esta ocasió per 60 músics, interpretà la suite  L’Arlesienne de Bizet. La segona part començà amb la gala lírica amb  la participació del tenor i soprano invitats i del Cor Social. Interpretaren peces tan conegudes com el “Cor dels Pelegrins” (Tannhauser) de Wagner; “Nessum Dorma” (Turandot) de Puccini; “La donna e mobile” (Rigoletto),  “Brindis” (La Traviata)  i “Va Pensiero” (Nabuco) totes tres de Verdi. Finalment també participà els xiquets i xiquetes del  Cor de Veus Blanques que junt a l’Orquestra  Jove i el Cor Social interpretaren les nadales “Santa Claus està a la ciutat”, “Jinble Bells” i “Santa Nit”.  Com a fet  curiós, els Reis d’Orient avançaren la seua arribada a Llíria per a presidir el concert des de les llotges del teatre. Anteriorment havien participat en la recollida de cartes que els nombrosos xiquets entregaren als Reis en l’escenari del teatre, que a més estigueren acompanyats per músics de la Banda Juvenil que amenitzaren l’acte amb les seues interpretacions. 

Durant estes festes nadalenques més de 400 músics han participat en els concerts que han oferit la Banda Simfònica, l’Orquestra Simfònica, l’Orquestra Jove i els Cors Social i de Veus Blanques, així com la  Banda Juvenil que ha actuat en diverses activitats musicals.  A més de comptar amb músics unioners tan prestigiosos i internacionals com el director Àlvaro Albiach i el virtuós violinista Vicente Huerta. Una intensa activitat que ha sigut possible gràcies a l’esforç i el treball dels músics, coralistes i alumnes del col·legi Centre Integrat i de l’Escola d’Educands, així com dels seus professors i  especialment dels directors  de les agrupacions musicals: Pablo Marqués, Pascual Cabanes, Esteban Espinosa i Vivián Gutiérrez. 

Finalment esta vesprada, a les 18:00 h, la Banda Juvenil també participarà en el Concert  d’Any Nou que amb el títol de “Llíria, música per la pau” se celebrarà al Pavelló Pla del ‘Arc. I demà diumenge 5 de gener, la Banda Juvenil també participarà en la tradicional cavalcada de Reis de Llíria. 

                                                                                                 Unió Musical de Llíria

                                                                                                    4 de gener de 2020