L’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria amb Àlvaro Albiach i Vicente Huerta  sedueixen el públic en un concert històric

Amb una gran expectació per part dels aficionats a la música tingué lloc ahir dissabte 28 de desembre de 2019 l’esperat concert de l’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria que en esta ocasió comptà amb la participació de dos grans músics d’àmbit internacional: els prestigiosos i destacats unioners ÀLVARO ALBIACH  que actuà com a director invitat i el violinista VICENTE HUERTA.

 

            La resposta del públic per a escoltar l’Orquestra Simfònica i a estos dos titans de la música fou espectacular ja que s’omplí el teatre i la  Societat hagué de ficar el cartell d’entrades esgotades quedant-se una part de públic sense poder accedir a la sala.

 

            Una orquestra completa que comptà amb la participació de 80 músics captivà molt prompte el públic de la sala, el qual pogué gaudir de la participació d’un selecte grup de músics unioners d’alt nivell , així com d’un grup destacat d’estudiants de conservatori molt brillants. Poques vegades es dona en un concert el poder comptar amb una orquestra, un solista de violí  i un director completament implicats així com un públic tan entregat.

 

            El repertori elegit pertanyia a les grans obres mestres de la música clàssica alhora que també  comptava amb una gran dificultat tècnica en la seua interpretació.  A més fou un dels concerts històrics de l’orquestra ja que en poques ocasions s’havia fet un programa orquestral tan ambiciós i amb una orquestra de tanta dimensió i de tanta qualitat com la que el públic gaudí el passat dissabte.

 

            Segons l’opinió dels melòmans i dels músics que assistiren al concert, l’orquestra mostrà una magnífica sonoritat, una perfecta afinació, precisió, coordinació i molta musicalitat, a més d’observar que els músics participants estaven gaudint amb la interpretació de les obres del programa. Els entesos també manifesten que  Àlvaro Albiach, el qual dirigí de memòria la Simfonia núm. 9 “Del Nou Món” de Dvorak i l’obertura “Las Hébridas” de  Mendelssohn,  mostrà una gran elegància, mestria i control de l’orquestra. Tots estos factors donaren com a resultat una perfecta unió entre director i orquestra que va emocionar al públic.

 

            El concert també comptà amb un solista de violí de luxe, l’unioner i excel·lent  concertista internacional Vicente Huerta, el qual interpretà amb gran delicadesa  i perfecció tècnica el famós “Concert per a violí” de Tchaikovsky. En acabar la seua interpretació Huerta rebé una gran ovació del públic i oferí com a bis “Paganiniana” de Nathan Milstein, un conjunt de variacions basades en  motius originals del violinista Paganini (entre altres, el seu molt reconeixible “Capricho nº 24”). Amb esta espectacular interpretació Vicente Huerta demostrà una vegada més el seu elevat virtuosisme.

 

            El concert finalitzà amb una altra ovació del públic que posats de peu aplaudí llargament al director i a l’Orquestra pel memorable concert que havien oferit. L’Orquestra i el director agraïren estes mostres d’estima amb la marxa Radetzky que comptà amb la participació del públic.

 

            L’Orquestra Simfònica de la Unió fundada en 1981 ja és una agrupació que compta amb una llarga trajectòria artística i ha estat dirigida per destacats directors. En la preparació d’este concert cal destacar la labor desenvolupada per Pascual Cabanes com a Director Titular de l’Orquestra Simfònica i sobretot el treball que està realitzant  des de que fou nomenat Director Titular en octubre de 2018. En esta nova etapa ja ens han oferit concerts memorables com el celebrat en desembre de 2018 que comptà amb Yaron Traub com a director invitat, o el del passat juliol amb Pascual Cabanes com a director. 

 

            Amb la invitació del director Àlvaro Albiach per a dirigir l’Orquestra Simfònica de la Unió, la Societat continua apostant per convidar cada any a un dels grans directors d’àmbit internacional per a dirigir la Banda Simfònica o l’Orquestra Simfònica. Així, des del 2013 han oferit concerts al teatre-auditori de la Unió directors tan prestigiosos com Zubin Mehta, Enrique Garcia Asensio, Antoni Ros Marbà, Salvador Brotons,  José Miguel Rodilla, Yaron Traub i Rubén Gimeno. Cal recordar que Àlvaro Albiach també dirigí com a director invitat la nostra Banda Simfònica en el 2016.

 

            Des de la Unió Musical estem molt orgullosos d’haver comptat per al concert de Nadal amb la participació de dos unioners tan prestigiosos que iniciaren la seua formació en la nostra Societat alhora que també estem molt satisfets de presentar al públic de Llíria concerts simfònics d’elevada qualitat.

 

            Les dues agrupacions orquestrals de la Unió, l’Orquestra Jove i l’Orquestra Simfònica, dirigides per l’incansable i jove director titular, Pascual Cabanes, estan portant endavant una gran activitat des de l’inici d’esta nova etapa en octubre de 2018, ja que han oferit 8 concerts que han comptat amb una elevada participació de músics, els quals han interpretat repertoris molt exigents  des del punt de vista artístic.

 

            Des d’estes línies els invitem el pròxim divendres 3 de gener, a les 19 h, al tercer concert de Nadal que serà el d’Any Nou i estarà a càrrec de l’Orquestra Jove Unió Musical, dirigida pel director titular Pascual Cabanes. Junt a l’Orquestra  Jove també participarà el Cor Social de La Unió  i el Cor de Veus Blanques format pels alumnes del  nostre Col·legi Centre Integrat i de l’Escola d’Educands contant  amb una participació de més de 100 xiquets i xiquetes.

 

                                                   

                                                                                      Unió Musical de Llíria

                                                                                     29 de desembre de 2019

Més imatges