10 ANYS DE LA REVISTA ANUAL DE LA UNIÓ MUSICAL DE LLÍRIA

PUBLICAT EL NÚM. 10 DE MARÇ DE 2019

 

 

            Des de la Unió Musical de Llíria  anunciem la publicació de larevista número 10, en format digital, que acaba de publicar la Societat en este mes de març. També li adjuntem un enllaç perquè la puga descarregar directament. Es tracta d’una publicació que la Unió està editant anualment des de març de 2010.

            El número 10 de la revista que s’acaba de publicar consta de 40 pàgines a color tamany DIN A4 i està il·lustrada amb 90 fotografies. Com en les edicions anteriors, per tal d’abaratir costos, la revista ha estat elaborada i maquetada amb mitjans tècnics i humans de la pròpia Societat. A part de la seua difusió per internet, les xarxes socials i d’estar penjada a la web de la Unió (www.uniomusicaldelliria.com), la revista també es repartirà en uns dies impresa en paper als socis, músics i a les famílies dels alumnes de l’Escola d’Educands i del nostre Col·legi Centre Integrat.

                        En la portada de la nova revista ja s’anuncia que el 8 de juny se celebrarà a la Unió un concert històric que tindrà una ressonància nacional per la possibilitat de veure en un mateix concert a dos dels millors trompetistes internacionals, ARTURO SANDOVAL i RUBÉN SIMEÓ, els quals oferiran un concert amb la Banda Simfònica. Serà la primera vegada en la llarga  trajectòria artística de Sandoval que oferirà un concert amb una banda simfònica.

            Un altre concert important que s’anuncia en la portada corresponent al cicle de Grans Directors és el que oferirà la Banda Simfònica el dissabte 6 d’abril amb RUBÉN GIMENO  com a director invitat, un dels jòvens grans talents de la batuta al nostre país i un dels directors d’orquestra valencians de més consolidada trajectòria.

            La portada de la revista també destaca el Primer Premi i el Premi del Públic que la Banda Juvenil ha aconseguit amb 259 punts el passat 2 de març en el III Concurs de Bandes Juvenils de Montcada, competint contra l’Artística de Bunyol (241 punts) i  la de Montserrat. (207 punts).  Així com també s’informa sobre el viatge que la Banda Juvenil farà en juliol a Alemanya.

            Un altre tema de la portada és el dedicat a les obres de reforma i ampliació de l’escenari del teatre-auditori, al qual se li dediquen 8 pàgines de la revista amb un extens apartat gràfic que explica el procés de les obre que han dotat  a l’històric edifici d’uns equipaments i instal·lacions modernes i preparades per a les noves necessitats escèniques i musicals del segle XXI. 

            El 2019 també serà un any de commemoracions a la Unió i per tal motiu s’han dedicat a la revista uns articles sobre el centenari del primer premi de la banda en el Certamen Nacional  de Bilbao de 1919  o els 70 anys de la construcció de l’actual teatre. En este apartat també cal destacar l’article dedicat als orígens de la Unió.

            La revista conté molta informació i notícies actuals de la Societat, així com els projectes de futur més pròxims o l’evolució de les obres del Centre d’Innovació Musical. També es recull tota la informació sobre la intensa activitat musical, educativa i cultural que desenvolupa la Unió a través de la Banda Simfònica, Banda Juvenil, Orquestra Simfònica, Orquestra Jove, Orquestra Infantil, Cor Social i Colla de Tabal i Dolçaina.  Així mateix s’ofereix informació sobre el Col·legi Centre Integrat, l’Escola d’Educands, Escola de Perfeccionament Musical, l’activitat del Cine La Unió i de la Sala Skala que ja porta dos anys funcionant i  ofereix música en directe els dissabtes en un ambient diferent al de la música clàssica.

            Cal destacar en este número l’entrevista al jove músic i director, Pascual Cabanes Fabra, que des d’octubre és el director titular de l’Orquestra Jove i l’Orquestra Simfònica. També destaquen les notícies sobre els músics de la Unió que durant el 2018 han sigut premiats. 

            La revista continua amb articles sobre el 50 aniversari del concert que oferí al teatre de la Unió  l’Orquestra de RTVE l’any 1969, sent la primera vegada que esta orquestra actuava a la Comunitat Valenciana. Altres articles parlen del patrimoni moble que s’està recuperant a la Societat o el que tracta sobre els canelobres del teatre de la Unió que estan reproduïts en un hotel de luxe de Miami Beach. També s’inclou el calendari de programació d’actes, a més d’altres notícies diverses.   

                        La Unió Musical, conscient de les possibilitats de comunicació ràpida i barata que ofereixen les noves tecnologies informàtiques i de comunicació, cada vegada està utilitzant més Internet i les xarxes socials per a difondre la seua revista i les seues activitats en format digital. Els 10 números de la revista que fins ara s’han publicat, els poden consultar en la pàgina web (www.uniomusicaldelliria.com), clicant en la pestanya de Revistes.

 

            L’invitem a que òbriga l’enllaç per a informar-se i gaudir de les nombroses activitats i de la vitalitat que manté esta més que centenària societat musical.

                                                                                                  Unió Musical de Llíria